Gillar man fart, omkörningar i hisnande hastigheter och snabba beslut så är motorsport något som du borde se över när det kommer till att spela på sport. Men många vet inte riktigt hur det går till när man faktiskt ska sätta sina pengar. Många tror fortfarande att du bara kan spela på vinnaren av ett specifikt motorlopp, men det är så mycket mer som kan försiggå. När du börjat få upp ögonen för att det finns olika typer av spel man kan göra är det dags att finslipa sina detaljer och lära sig alla tipps och tricks som förhoppningsvis leder till de stora vinsterna.

Olika typer av spel

Motorsport har väldigt många olika typer av lopp innan det stora loppet faktiskt är. Dessa är träningsrundorna och kvalificeringsloppet. Oftast är träningsrundorna inget mer än en indikation på hur föraren och bilen står sig mot de resterande som tävlar men man måste även ta hänsyn till hur det faktiskt kan vara ett spel för gallerian.

Kvalificeringen är något som är väldigt stort hos casinobolag då de utgör sina bedömningar på odds på huvudloppet utifrån detta. Du kan satsa på huruvida en förare ska sätta sig i pole position (startar som etta i loppet) under kvalificeringen och därmed ha ett övertag under huvudloppet. Men det kan hända väldigt mycket under dessa lopp. En förare kan bli avskärmad eller krocka och ditt spel går utför väldigt snabbt.

Var du än kollar så är det vanligt att du hittar vissa typer av spel. Dessa kommer vi listan nedan och förklara lite mer.

  • Vinnare – Låter lika simpelt som vad det är. Du satsar dina slantar på vem som vinner i huvudloppet och alla förare har sitt eget odds beroende på hur bra de har varit, vilken position de startar i osv. Oftast svårt att pricka.
  • Driver Matchups – Detta är lite klurigare då du satsar på hur två förare slutar gentemot varandra, oberoende var de hamnar i loppet. Dessa spel är ganska unika för att det ger dig möjligheten att vinna ett spel även om den du spelade på hamnar på plats 42 men du kan även förlora om den du satsade på kommer in som tvåa, om den andra föraren kommer etta.
  • Över/under – Spelbolagen sätter en linje där du får välja om en specifik förare kommer hamna över eller under denna linje. Simpelt, men väldigt intensivt.

Ha koll på allting runtomkring

Det gäller inte bara att ha koll på själva spelen i sig. Det gäller även att ha koll på vilken motorbana som loppet körs på. Är det en svår bana som är svår för förarna att köra om på? Eller är det en större bana där omkörningar händer väldigt ofta? Hur är vädret, är det så varmt så de måste byta däck ofta? Har det precis regnat så att vattenplaning är något man måste tänka på? Allt detta plus mycket annat är saker man måste ta i beaktning när du spelar på motorsport. Genom att lära dig att tänka runt dessa omständigheter ger du dig själv en större chans att pricka rätt spel och vinna pengar.

Comments are closed.

Post Navigation