Att köra folkrace har blivit något som växt i underhållningsvärde och popularitet de senaste åren. På 70- och 80-talet var denna sport stor i Sverige för att sedan komma lite i skymundan under en period. Nu verkar det som folkrace har fått luft i däcken igen, och finns numera också som aktivitet och underhållning för företagsjippon och kick-off.

Idag är det enkelt att prova på att köra folkrace. De finns numera många etablerade eventbolag och folkracebanor som erbjuder alla att prova på att köra folkrace.

Koppla samman vännerna och ta en dag på Folkracebanan

Normalt sätt så körs folkrace på grus eller asfalt, eller båda delarna. Nu är det dock vinter och skidan slinter, och på vintern körs folkrace på isbanor med rallydubbdäck. Idag finns det fullspäckade paket att finna för alla de som vill prova på att köra folkrace. Oftast så består uppsättningen av gamla ombygga Volvo 240 bilar.

I paketen som finns att köpa i alla prisklasser från 1000-lappen till cirka 3000 kronor per person, så ingår det mycket roliga aktiviteter. Oftast så börjar dessa tävlingar med en provrunda, för att sedan gå vidare till kvalheaten som kan variera i antal och varv på banan.

Efter detta så blir det alltid finaldags. Oroa dig inte alla får vara med i finalen oavsett resultat i kvalheaten. En tuff och rolig kamp som sätter nerverna i takt med motorernas vrål. Bara att köra så det ryker.

Det finns många sätt att finna den folkracebana som erbjuder denna typ av aktivitet, men det bästa är antagligen att söka via Google där du som vanligt hittar allt och lite till, som Ulla-Bella sekreterare sa en gång för länge sedan i TV-rutan. Sök bara på folkrace och den stad du befinner dig i så kommer alltid den närmaste attraktionen upp.

Comments are closed.

Post Navigation