Nu efter 6 månader nedsövd i koma så har Michael Schumacher vaknat och han har till och med lämnat sjukhuset. Det var den 29 december 2013 som Michael råkade ut för en olycka på sin skidsemester. Han slog sitt huvud så allvarligt att man tvingades söva ner honom i koma, men han tog sig inte ur den på en gång. Läget var väldigt ovisst ett tag och man visste inte om han skulle klara sig. Formel 1s före detta chefsläkare uttalade sig ganska dystert för en tid sedan och påvisade statistik att det fanns risk för att Michael inte skulle klara det.

Men nu i mitten av juni vaknade han upp och lämnade sjukhuset tillsammans med sin familj. Hans familj har meddelat att han kan kommunicera med dem men vi vet inte i vilket tillstånd han är i. Den kommande tiden kommer Michael Schumacher att rehabiliteras på sjukhuset universitetssjukhuset i Lausanne.

Han ska enligt uppgift ha varit vaken under hela transporten från sjukhuset. Det finns dock väldigt få källor eftersom sjukhuset och familjen agerade i hemlighet. Personalen som skulle hämta honom fick inte veta vem som skulle transporteras och alla som kom nära honom var tvungen att lämna bort sina mobiltelefoner.

Michael Schumacher ska även ha tappat väldigt mycket vikt under tiden som han har varit nedsövd. Men det är förståeligt efter 6 månader i koma.

Familjen tackar nu alla som har varit med och stöttat dem i denna svåra period.

På Michael Schumachers hemsida skriver de: “Tack till alla människor som har skickat alla goda hälsningar till Michael. Vi är säkra på att det har hjälpt honom”

Comments are closed.

Post Navigation