Det var i december 2013 som kvällstidningarna och tv rapporterade om att Michael Schumacher hade råkat ut för en olycka. Men trodde inte att det var så allvarligt från början, men det visade sig vara en olycka som nästa kostade honom livet.

Michael Schumacher är idag 44 år gammal och en av världens bästa Formel 1 förare. Han startade som liten grabb, bara 4 år gammal började han med karting, att köra gokart. Då var han inte inställd på att tävla och bli bra, han körde bara för att det var roligt. Han blev dock väldigt besatt av att tävla med gokarten senare i livet och i skolan så utbildade han sig till bilmekaniker. Han har hela 7 stycken mästartitlar i Formel 1. Han var aktiv mellan 1991 – 2006 samt 2010 – 2012.

I december i fjol så var han på skidsemester i de franska alperna och ute med sin son för lite utförsåkning med skidor. Under skidturen i backen föll Michael Schumacher och skadade sitt huvud allvarligt. Han bar dock hjälm men den sprack av det kraftiga fallet. Läkare och experter sa vid en presskonferens att olyckan var så pass allvarlig att han måste hållas nedsövd i koma. Man hade gjort en rad med operationer som skulle minska trycket på Michael Schumacher hjärna. Den hade blivit allvarligt svullen efter den hemska kraschen. Detta skrev tidningarna om i slutet av december 2013. Ungefär en månad senare gick man ut med att man ska börja väcka honom. I slutet av januari 2014 hade man börjat med förberedelserna som ska väcka den flerfaldige mästaren. Lägen är kritiskt men stabilt säger man.

Inget mer har kommit ut efter det. Men vi hoppas att Michael blir helt återställd.

Comments are closed.

Post Navigation