Sedan 2009 har Katrineholms Motorklubb utsett årets stipendiat för Thomas Carlssons Minnesfond. Minnesfonden har instiftats av Katrineholm Motorklubb till minne av den mycket framgångsrike co-drivern Thomas Carlsson. Som aktiv vann Thomas Carlsson en stor mängd segrar med olika förare, men förlorade tyvärr, den 2:dra april 2009 siit sista race mot den cancer som han kämpat mot i flera år.

Detta år var det Sofie Lundmark som fick bli stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond. Under årets gång hade många spekulationer gjorts om vem som skulle bli utsedd till årets co-driver och kartläsare men nu är det klart, och ingen blev väl speciellt förvånad att det blev Sofie Lundmark.

Sofie Lundmark är en mycket erfaren och meriterad co-driver som varit med i många år, och är respekterad och välkänd inom rallykretsar och rallyintresserade. Sofie Lundmark, som är 24 år och kommer från Piteå, börjande sin karriär redan 2005 tillsammans med rallyföraren Brage som är hennes pappa. Det är därifrån som denna unga rallytjej fått sin glöd och inspiration.

Med hårda satsningar och mycket jobb så har Sofie Lundmark under tiden som gått radat upp en stor mängd meriter för sin låga ålder. År 2009 blev hon ansedd som stor co-drivertalang av Bilsportförbundet, och fick vara med i en juniorelitsatsning.

År 2010, fortfarande vid pappa Brages sida, vann de Volvo Originals Sverigeserie. Sedan dess har hon från 2011 kört med måna av de stora namnen inom svensk rally, och tagit en hel del segrar. Bland annat blev det seger i Sverigeserien 2013, och en rad SM-deltävlingar detta år.

Sofie Lundmark själv, blev glatt överraskad av det trevliga beskedet, och tar det som mera eld i brasan för kommande säsong. Sofie Lundmark är nu kraftigt etablerad inom svensk rally, och vi ser fram emot att se hennes kommande prestationer under 2015.

Comments are closed.

Post Navigation