Kalla tider rullar in, och nu börjar det bli rejäl risk for frost och halka. Då är det dags att byta däcken på bilen. Nu ska vinterdäcken på. Från och med den 1 december är det lag på att alla motordrivna fordon med tillhörande eventuella släpvagnar ska vara försedda med vinterdäck.

På Motormännens Riksförbund är de behjälpliga med allt som har med din bil att göra, säkerhet och allt runt omkring som rör din bil. Detta år är de också hjälpsamma när det gäller bytet av våra sommardäck till vinterdäck. Lagom inför däckbytarveckan så kommer en instruktionsfilm på Motormännens You Tube kanal ut till alla som vill byta sina däck själva.

Att byta sina däck själv är inte svårt, men ibland kan det verka krångligt, tungt och jobbigt. Många av oss går till en däckbytarverkstad då det är både smidigt, och oftast inte kostar så många kronor. Dock kan det vara så att många människor tänker likadant, och att alla verkstäder redan jobbar för högtryck. Då kan det vara svårt att bara köra dit och få jobbet gjort. Det kan vara långa väntetider, som gör att du får svårt att ta dig till jobbet i tid.

Då kan det vara ett bra alternativ att byta dina däck på egen hand

Att byta från sommardäck till vinterdäck är inte svårt, och kräver inte många verktyg. De saker som behövs har du säkerligen fått med din bil som standardpaket vid köpet. Om du inte vet hur du ska göra och känner dig osäker, så ska du direkt kika på Motormännens instruktionsvideo om hur det går till att byta till vinterdäck. I instruktionsvideon får du se hur du byter dina däck i ett enkelt steg för steg program där Motormännens tekniker Carl-Erik visar och berättar.

Instruktionsvideon hur du byter till vinterdäck hittar du här.

Comments are closed.

Post Navigation