Michael Schumacher, världsstjärnan i Formel 1 som startade sin karriär med att köra gokart har blivit stämd, fast att han ligger nedsövd i en respirator.

Det har nu gått sex månader sedan olyckan och Michael Schumacher har ännu inte vaknat. Det var på en skidtur i Alperna som Michael föll och skadade huvudet. Han fick då en allvarlig hjärnblödning och läkare har inte lyckats väcka honom än, ett halvår senare. Enligt experter så borde det ha kommit en vändning vid detta laget och man tror att skadan på hjärnan är så allvarlig att det finns en risk för att han inte klarar det. Gary Harstein som har varit läkare i det internationella bilsportförbundet FIA säger i en intervju att skulle det finnas hopp och goda nyheter så skulle vi ha fått dem nu. Han tillägger också att har man gått så här länge och legat nersövd i sex månader slutar det med dödsfall i 25-30 % av fallen.

Inte nog med att Michael ligger i koma och familjer har det svårt, han har nu stämts för att ha kört på en motorcyklist en månad innan skidolyckan skedde. Mannen som blev påkörd av Michael Schumacher som åkte i en hyrbil kräver honom på ersättning för vård, kläder, klocka, motorcykel och hjälm. Men hyrbilsföretaget har tagit på sig ansvaret och vill att det ska gå på deras försäkring så det är oklart om detta går vidare till ett åtal och rättegång.

Comments are closed.

Post Navigation