En liten avstickare även om det faktiskt ligger en bra gokart bana i Gävle så är Järnvägsmuseet ett resmål som vi kan rekommendera.

Där håller man ett par veckor i juli och augusti speciella motordagar där man ställer ut gamla och fina bilar. På söndagarna håller man så kallade ”Motorsöndag” en gång i veckan fram till slutet av juli. Då kommer det bilar, motorcyklar, mopeder, lastbilar och traktorer in på området vid Järnvägsmuseet. Har du ett fordon ska kan passa in på temat så är man välkommen att komma och delta i utställningen. Speciella bestämmelser gäller dock. Läs mer på deras hemsida om det.

Så här ser Motorsöndagarnas schema ut:

6 juli – Amerikanskt
13 juli – Engelskt
20 juli – Motorcykel och moped
27 juli – Tyskt
3 augusti – Svenskt
10 augusti – Franskt
17 augusti – Custom

Annars är Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle ett bra ställe för hela familjen. Båda stora och små tycker om att gå och titta på gamla lok och tåg. Det finns mycket att lära sig också, om de gamla ”rallarna” som byggde upp hela Sveriges tågnätverk en gång i tiden. Det är ganska fritt att röra sig mellan vagnar och tåg inne i lokalen. Utanför hittar man även en mindre restaurang med mat och fika. Ett minitåg körs också för barnen på sommaren. Utanför ligger även ett barnvänligt område där man kan leka ganska fritt.

Under juni, juli och augusti har man öppet alla dagar mellan klockan 10-17

Comments are closed.

Post Navigation