Motorsport och racing av alla de slag, intresserar många i vårt land. Att motorsport är intressant kan de flesta hålla med om, men inte alla tittar på motorsport och färre blir det på vintern. De flesta rallyn som går av stapeln är förlagda till vår, sommar och höst. Det är väl skönt i och för sig, då det är roligare att stå ute i skogen, eller på banvallen när det inte hänger istappar ur näsan.

De som är motorsport inbitna vill dock se sin älskade sport hela året, och för dem spelar det ingen roll om det är kallt och de får stå i snö upp till knäskålarna. Vad finns det då att tillgå för dessa trogna motorsport fans? Det finns faktiskt en hel del. Motorsporten är långt ifrån död på vintern. På ett sätt så växer den till liv just då. Ett annat liv där det behövs ett perfekt resultat på halkan i uppkörningen för körkortet.

Vad fanns det nu inom motorsporten på vintern?

Som vanligt så finns det ju vinterrally, och folkrace bara snön lägger sig tät nog på våra skogsvägar och banracing arenor. I övrigt så finns det de spikförsedda motorcyklarna, och då talar vi om isracing. Det borde vara nog för de fantaster inom motorsporten som bara väntar på säsongstart av de stora tävlingarna.

De finns även hör som i alla sporter avvikande alternativ inom motorsporten. Varför inte snöskoter racing? Idag finns det till och med drift tävlingar med snöskoter. Det är ju verkligen något som bara kan utföras på vintern, eller i de delar som ligger långt norr ut i vårt land.

Vill du läsa mera om konventionella grenar inom motorsport, såväl som alternativa grenar är www.aktuellmotorsport.se något att börja med.

Comments are closed.

Post Navigation