Rättviks racingklubb (RRK) har en av Sveriges, och Nordens häftigaste gokartbanor. Varje säsong så kommer det ungefär 15000 besökare som åker på deras bana. Den är över 1000 meter lång och ligger i en kuperad terräng med bra köregenskaper. Nu vill man bygga ut och förenkla för alla besökare. Racingklubben vill bygga en camping som ligger alldeles i anslutning till banan. Eftersom karting är en sport som i många fall engagerar hela familjer så kommer de oftast med stora trailers och husvagnar när de besöker banorna. Har man då en camping vid banan så kan man parkera och komma igång mycket snabbare, och att det lockar fler till att komma och tävla på banan i Rättvik.

Deras hyrkartverksamhet är så stark och den finansierar hela driften och underhållet av banan med tilliggande servicebyggnader.

Om RRKs hyrkart

Deras gokartbanor öppnar den 2 maj för gruppbokningar. Vill man komma och åka med dropin så får man vänta till den 16 juni, annars går det bra att boka innan dess.

För bokade grupper

För bokningar så ska gruppen bestå av minst 5 personer och det kostar 400 kr per person. Bokningen måste göras minst 1 dag i förväg.

Drop-in

Drop-in på RRKs banor öppnar den 16 juni. Öppettiderna är normalt måndag – söndag: 12.00 – 20.00. Speciella tider kan förekomma på försäsongen.

Drop-inpriser är 140 kr för 8 minuter. Det finns också ett alternativ med 3×8 minuter för 350 kr.

Vem får köra?

Ingen åldersgräns
Minst 150 cm för att köra själv
Barn kan sitta i knä på vuxen
Nolltolerans mot alkohol och droger

Comments are closed.

Post Navigation